Trimble firar 30 år med Novapoint & Quadri

Trimble firar 30 år som utvecklare av Novapoint & Quadri - branschens ledande BIM-verktyg för infrastrukturprojekt.

Jubileet kröns med den mest omfattande produkt-releasen av Trimbles banbrytande BIM-lösning sedan lanseringen av den nya plattformen 2012. I samband med detta passar vi också på att genomföra en Roadshow över hela Sverige under maj månad. 
Nya Novapoint 21 och Quadri 3.0  innehåller många nya funktioner som effektiviserar projektering och byggande  av infrastruktur - se separat pressrelease. Läs mer om de nya funktionerna och se video.

TRIMBLE ROADSHOW 2018
Genom att vi besöker  åtta städer över hela landet mellan 15 maj och 1 juni -  Luleå, Stockholm, Sundsvall, Göteborg, Falun, Örebro, Jönköping och Malmö - kommer Trimbles många användare runt om i landet att få en inblick i de nya funktionerna och de möjligheter de ger. Novapoint och Quadri har aldrig varit bättre!

Se program för Roadshowen med tider och platser här


ANVÄNDARSTYRD UTVECKLING
Målinriktad programvaruutveckling i nära samarbete med användarna har varit vårt recept allt sedan starten av Vianova Systems (som vi hette vid den tiden), säger Stefan Granberg på Trimble Solutions i Sverige. -Kundens och beställarens behov tillsammans med våra egna visioner har guidat oss.
-Vårt motto har hela tiden varit “Novapoint och Quadri är skapat för användare av användare”. Trimbles produktutvecklare kommer både från projekterings- och designsidan såväl som från it-sidan. Att skapa framtiden tillsammans med användarna är väldigt givande och det sker både genom gemensamma projekt och individuell erfarenhetsutväxling. Vi riktar ett stort tack till myndigheter, konsulter och entreprenörer för ett gott samarbete genom alla år.

STEN FÖR STEN
30 års solid it-verksamhet är en stark prestation i sig själv. Trimble Solutions (och tidigare Vianova Systems) har uttryckligen lagt sten för sten för att nå sin vision, från NovaCAD Trafikk Skilt, som den första Novapoint-modulen hette, till dagens BIM-lösning. Den bär fortfarande namnen Novapoint och Quadri men bygger på den absolut senaste teknologin.

- Att verksamheten idag heter Trimble Solutions och är en del av Trimble Inc.´s världsomspännande organisation ses som ett stort plus av våra kunder, poängterar Stefan Granberg. -Med hela koncernens solida resurser bakom oss står vi mycket starkare och har unika möjligheter att utveckla och integrera verktygen i riktning mot öppen BIM - något både vi och branschen önskar!

För mer information: 

Trimble Solutions Gothenburg AB
031-700 18 30 
contact.scandinavia@trimble.com